Pluimveeweb: Leghennenhouders bouwen mega eiberg in Eibergen

22-03-2015

zondag 22 maart 2015
Een eiberg bouwen in Eibergen, toepasselijker kan het niet! Een week voor pasen gaan enkele kippenboeren uit het land samen met pluimveehouder Bart Gussinklo uit Eibergen de uitdaging aan. „We zijn van plan om de grootste eiberg van Nederland te bouwen. Hoeveel eieren we gaan gebruiken? We schatten zo’n 40.000 stuks”, vertelt Bart Gussinklo aan Nieuws uit Berkelland.

Op het erf van Gussinklo komt een grote tent te staan waar de berg wordt gebouwd. Op Tweede Paasdag – tijdens een open dag bij het pluimveebedrijf – kan iedereen de berg met eigen ogen bewonderen. 

Met de grote berg met eieren willen pluimveehouders aandacht vragen voor de BIG Challenge – een wielergroep bestaande uit boeren die meedoet aan de Alpe d’Huzes. „De bouwers doen allemaal mee aan de tocht. Aan het einde van de open dag op onze boerderij hopen we dat iemand de berg wil kopen. Dit bedrag gaat dan naar KWF Kanker Bestrijding.”

Big Challenge
Op 3 en 4 juni beklimmen fietsers en hardlopers uit de land- en tuinbouw – onder de noemer Big Challenge –  de Alpe d’Huez. Pluimveehouder Bart Gussinklo doet hier voor de eerste keer aan mee. „Op de eerste plaats is het een uitdaging, daarnaast promoten we de sector en het allerbelangrijkste ik doe iets voor de medemens”, zegt Gussinklo over zijn deelname. 

Tijdens de open dag zal er tevens een stand van BIG Challenge aanwezig zijn, waar t-shirts, petjes en speciaal BIG Challenge bier verkocht gaat worden. Uiteraard wordt hier ook uitleg over BIG Challenge, de Alpe D’HuZes en de veehouderij gegeven. Meer info op www.bigchallenge.eu.

Lees het hele interview met Bart en Maartje Gussinklo op www.nieuwsuitberkelland.nl. 

Tekst:Nieuws uit Berkelland & Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal