Pluimveeweb: Eigenaar Vegetarische Slagerij ondernemer van het jaar

17-04-2015

zaterdag 18 april 2015
Jaap Korteweg, oprichter en eigenaar van de Vegetarische Slager, is tijdens de Week van de Ondernemer uitgeroepen tot beste ondernemer. De echtgenoot van Marianne Thieme versloeg ondermeer John de Mol in de titelstrijd.

Naast oprichter en eigenaar van de Vegetarische Slager is Jaap Korteweg biologisch akkerbouwer. Hij kreeg woensdag de prijs uitgereikt door minister Henk Kamp van Economische Zaken tijdens de Week van de ondernemer in Utrecht.

De prijs is in het leven geroepen door onder andere de Universiteit van Amsterdam en de Dutch Centers for Entrepreneurship. De 52-jarige Korteweg moest het opnemen tegen negen andere genomineerden, onder wie: John de Mol, Floris van Bommel en Jos de Blok (Buurtzorg).

Omzet ieder jaar verdubbeld
De Vegetarische Slager startte zeven jaar geleden en heeft de omzet ieder jaar zien verdubbelen. Het bedrijf heeft 10 medewerkers in dienst en is verdeeld over twee locaties in Nederland. Eerder dit jaar maakte Albert Heijn bekend de vleesvervangers van Korteweg in het assortiment op te nemen.

Daarmee heeft de Vegetarische Slager een landelijke dekking gekregen. De grootste slager van de wereld worden, is de ambitie van Korteweg. „Dat doen wij natuurlijk niet alleen. We staan voor een beweging. Het doel is het beest uit de voedselketen te halen.”

„Door technologie van de Universiteit Wageningen te combineren met culinaire kennis van koks, geeft Korteweg zijn producten de smaak en beleving van echt vlees”, schrijft het Financiële Dagblad op basis van het juryoordeel.

Tekst:Ruben van Boekel

 
 

Inloggen op de ledenportal