Pluimveeweb: mmmEggies onthullen Vallei Boert Bewust bord

28-04-2015

dinsdag 28 april 2015
Op vrijdag 24 april onthulden de mmmEggies, VVD Tweede Kamerlid Helma Lodders en VVD Europarlementariër Jan Huitema het Vallei Boert Bewust bord bij familie van de Vis in Voorthuizen.

Familie van de Vis uit Voorthuizen kreeg onlangs de erkenning als Vallei Boert Bewust bedrijf. Het bedrijfs- en discussiebezoek van de mmmEggies, Helma Lodders en Jan Huitema werd gecombineerd met de onthulling van het Vallei Boert Bewust bord.

Vallei Boert Bewust
Boeren in de Gelders-Utrechtse Vallei hebben in 2012 het initiatief genomen tot Vallei Boert Bewust. Een initiatief voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Bewuste boeren scoren plussen op minimaal vier van de thema’s: maatschappij, uitstraling bedrijf, energie, milieu, mest, dierwelzijn en diergezondheid. De belangrijkste voorwaarde om mee te kunnen doen is interactie met de burgers in de Vallei. Dat kan op vele manieren: open dagen, educatie, social media of boerderijwinkel. De boeren van Vallei boert Bewust zijn herkenbaar aan een bord met het logo en QR-code die direct een kijkje in en om de boerderij biedt. Voor meer informatie kijk op de site.

Van de Vis eierspecialist
Familie van de Vis besloot om met hun legpluimveebedrijf en eierpakstation ook mee te doen en vroeg de erkenning aan. Evert van de Vis: “Maatschappelijke betrokkenheid vinden wij heel belangrijk en VBB een heel goed initiatief. Ik ben actief bij de werkgroep Promotie Veehouderij Barneveld waarmee we elk jaar een fietstocht langs verschillende veehouderijbedrijven maken.” Op diverse onderdelen scoorde Van de Vis plussen. Sinds 2007 toen van de Vis startte met het eierpakstation zijn ze actief op internet.  “Dat was vrij vroeg; het domein verse eieren was nog vrij. Facebook volgde enkele jaren later. “Een mooie manier om in  contact te komen met de consumenten. Wij hebben drie eierautomaten; twee in centrum Barneveld en Voorthuizen en een bij het bedrijf; bij het vullen heb je vaak leuke contacten met veel vragen. Die kun je dan direct beantwoorden. Direct contact met burgers vinden wij heel belangrijk.” Marjan is kort na de oprichting mmmEggie geworden: “Ik las over de mmmEggies; legpluimveehoudsters die met girlpower het Nederlandse ei promoten en wou daar direct bijhoren. Zo kwamen we in contact met Helma Lodders en Jan Huitema. Samen met een aantal andere mmmEggies hebben we elkaar bijgepraat over de legpluimveehouderij en meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om ons Vallei Boert Bewust bord te onthullen.”

Tekst: Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal