Pluimveeweb: Naam Hendrix vervalt bij ForFarmers Hendrix

01-06-2015

Per 1 juni laat ForFarmers Hendrix de naam Hendrix vallen. Met de naamswijziging wil het voerbedrijf benadrukken dat het één organisatie is.

Volgens ForFarmers heeft de naamswijziging als voordeel dat het bedrijf één uitstraling heeft in alle landen. „Hiermee realiseren we verdere professionalisering van de organisatie en een eenduidige manier van werken”, zo zegt directeur Jan Potijk van ForFarmers Nederland.

„Ook intern maakt dat ons sterker, omdat medewerkers zich met het hele bedrijf identificeren en niet met een onderdeel ervan”, legt Potijk uit. „Extern zorgt het voor herkenbaarheid over de grenzen heen. ForFarmers is een sterke, internationaal bruikbare naam, die precies zegt waar we voor staan: voor boeren.”

Kosten fors verlaagd

ForFarmers Hendrix bestaat inmiddels 2,5 jaar. Volgens Potijk heeft deze samenwerking betere producten en een sterkere en kwalitatief betere organisatie met veel groeimogelijkheden voor de medewerkers opgeleverd. Daarnaast geeft hij aan dat het bedrijf grote slagen heeft gemaakt in efficiëntie.

„Vooral in productie en logistiek hebben we de kosten fors kunnen verlagen. Het aantal bulkwagens op de weg is bijvoorbeeld verminderd van ruim 140 naar 100 terwijl we zeker niet minder te vervoeren hebben.”

Tekst:Sjouke Jacobsen

 
 

Inloggen op de ledenportal