Pluimveeweb: BIG Challenge brengt 582.725 euro op

02-06-2015

De inzamelingsactie van BIG Challenge heeft tot nog toe 582.725 euro opgeleverd voor de strijd tegen kanker. Het bedrag werd dinsdagochtend tijdens de motivatiebijeenkomst op de Alpe d’Huez bekend gemaakt.

Tijdens de motivatiebijeenkomst op een mooi plekje op de berg vertelden een aantal deelnemers hun verhaal. Bij de bijeenkomst vloeiden de tranen rijkelijk en werden meerdere blikken richting de hemel gericht. Er werden dit jaar wederom ook ballonnen opgelaten ter nagedachtenis aan allen die strijden of de strijd verloren hebben.

Tegenprestatie
Op donderdag 4 juni fietsen en lopen 147 deelnemers als tegenprestatie de alpenreus Alpe d’Huez één tot zes keer op. Het doel van BIG Challenge is om tijdens Alpe d’HuZes 2015 minimaal 600.000 euro bijeen te fietsen/rennen.

Om dit te bereiken benaderen de BIG Challenge-deelnemers een groot aantal sponsors en organiseren zij in de aanloop naar het evenement diverse sponsoractiviteiten, zoals een sponsorsymposium en diverse biggenraces. Enerzijds om geld in te zamelen en anderzijds om bij een breed publiek bekendheid te geven aan dit initiatief van de agrarische sector.

Vorig jaar maakte BIG Challenge tijdens de motivatiebijeenkomst op de berg een bedrag van 824.397 euro bekend.

Tekst:Ruben van Boekel

 
 

Inloggen op de ledenportal