Pluimveeweb: Zaterdag 20 en zondag 21 juni is het Lekker naar de Boer weekend

18-06-2015

Het Lekker naar de Boer weekend is dit jaar op zaterdag 20 en zondag 21 juni. Bedrijven kunnen zich nog aanmelden om mee te doen.

Lekker naar de Boer is een project van Bionext. Biologische boeren en tuinders (BioHuis), handel en verwerking (VBP) en winkels (Biowinkelvereniging) hebben Bionext opgericht.  Bionext behartigt de collectieve belangen van de biologische sector in eigen land en in Brussel via de IFOAM EU Groep en is woordvoerder voor de biologische branche en aanspreekpunt voor elke partij met interesse in biologische landbouw en voeding.

Lekker naar de Boer 2015
Op zaterdag 20 en zondag 21 juni kunnen boeren en burgers kennis maken met (bio)boeren uit de buurt. De lokale biologische landbouw is zo voor iedereen zichtbaar en toegankelijk. Lekker naar de Boer is gebaseerd op beleven. Zodra bezoekers het erf oplopen, gaat er een wereld voor ze open. Ze zien, ruiken en ervaren het (biologische) boeren.  Kijk op de site voor de deelnemende bedrijven.

Aanmelden kan nog
Wil je als biologische leg- of vleespluimveehouder ook meedoen? Opgeven is nog steeds mogelijk. Voor gratis promotiemateriaal van de organisatie geldt: op=op. Late aanmelders kunnen zelf materialen van de website downloaden en uitprinten voor bezoekers. Bijvoorbeeld een van de 25 fietsroutes van de stad naar de boer in de buurt. Of het informatie- en werkblad voor kinderen van 8 tot 12 jaar dat speciaal is ontwikkeld voor het Jaar van de Bodem. Op de site van Blij met een Ei en Kipkiplekker.nl vind u ook pluimvee gerelateerde materialen. 
Lekker naar de Boer wil meer consumenten kennis laten maken met boerenbedrijven en hopen daarom van harte dat meer pluimveehouders (weer) meedoen!

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal