Pluimveeweb: Blij met een Ei hangt de vlag uit

13-08-2015

Stichting Blij met een Ei stuurde afgelopen week haar leden een beachflag ´Op uw gezondheid´ als dank voor hun bijdrage. Een eigentijdse manier om eieren te promoten bij de kippenstallen, eierautomaat of op het erf.

Stichting Blij met een Ei is blij dat ze door de bijdragen van de nieuwe leden in staat is om nieuwe acties op te zetten voor de promotie van het Nederlandse ei en de pluimveesector. Als dank ontvingen de leden van het eerste uur een beachvlag. Zoals voorzitter van Blij met een Ei, Alex Janssen, zegt: „Positiviteit en enthousiasme over je passie en je product moet je zelf creëren. Dat kan prachtig met deze vlag op het erf, bij de pluimveestal of de eierautomaat.”

Acties Blij met een Ei
Naast de beachvlag heeft Blij met een Ei onlangs nieuwe banners over de stal, de kip en het ei laten maken. Op dit moment werkt Blij met een Ei samen met de de mmmEggies aan een nieuw educatief magazine. Noteer ook alvast in uw agenda zondag 6 september 15:30 uur en zaterdag 12:30 uur voor de uitzending van „Nederland Proeft” waarin Blij met een Ei heeft meegewerkt om de positieve en veelzijdige kanten van het lekkere ei te belichten in een eigentijds hip kookprogramma.

Nieuwe opzet
In het najaar van 2014 maakte Stichting Blij met een Ei een doorstart na het wegvallen van de financiering door het Productschap. Pluimveehouders werden gevraagd om voor € 50,- per kwartaal lid te worden van Blij met een Ei. Sponsoren uit het de bedrijfsleven sponsorden ook Blij met een Ei.
De voorzitter hoopt dat de leden het enthousiasme delen met hun sectorgenoten die nog geen lid zijn. Voor € 200,- per jaar kunnen zij ook Blijheid rond het Ei creëren. Leden krijgen gratis voorlichtings- en promotiematerialen en kunnen de banners gratis lenen voor open dagen etc. Voor meer informatie kijk op de website. Nieuwe leden die zich aanmelden voor 1 oktober kunnen de beachvlag voor € 50,- kopen. Daarna kosten de vlaggen € 75,- inclusief verzendkosten. Kijk op de facebookpagina van de mmmEggies voor leuke foto’s van de beachvlaggen.

 

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal