Pluimveeweb: NOP: Voedingsconcerns aanspreken op verantwoordelijkheden

05-10-2015

maandag 5 oktober 2015
De NOP wil voedingsmiddelenbedrijven uit de EU die legbatterij eieren gebruiken in hun producten rechtstreeks aanspreken op hun verantwoordelijkheden. „In de EU is democratisch beslist geen legbatterij eieren meer te consumeren. De consument wil dat. Als een voedingsconcern deze dan toch gebruikt dan negeren ze de wensen van de consument”, zegt LTO/NOP-voorzitter Eric Hubers.

De voorzitter deed deze uitspraken donderdag 1 oktober tijdens het legpluimvee symposium van de Heus in Arnhem. Tijdens het symposium kwam de oneerlijke concurrentie met de Oekraïne ter sprake.
 
Zo mag de Oekraïne legbatterij eieren naar de EU exporteren hoewel de legbatterij vanaf 2012 verboden is in de EU. „Van politici krijgen we telkens te horen dat we gelijk hebben wanneer we voorstellen de import te verbieden op producten die hier niet geproduceerd mogen worden, zoals legbatterij eieren”, zegt Hubers.
 
„Maar in politieke onderhandelingen wordt de pluimveesector geofferd voor andere sectoren zoals de auto-industrie die onze politieke leiders kennelijk belangrijker vinden.” De NOP stapt in de toekomst niet meer naar de politiek wanneer er sprake is van oneerlijke concurrentie omdat dat toch geen zin heeft, maar gaat dus voedingsconcerns aanspreken op hun verantwoordelijkheden.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal