Pluimveeweb: Graanprijzen stijgen, sojaprijs daalt licht

26-10-2015

De soja en raapnoteringen voor directe levering daalden de afgelopen week met respectievelijk 1 en 2 euro per ton. Voor de leverring op termijn stegen de sojanoteringen met 3 euro/ton en daalden die van raap met 4 euro/ton.

De noteringen van tarwe en gerst voor directe levering stegen de afgelopen week met 1 euro per ton en die voor maïs met 6 euro per ton. Voor de leveringen op termijn (januari- juni 2016) daalden de tarwe- en gerst noteringen licht met respectievelijk 2 en 1 euro/ton. De maïsnoteringen op termijn noteerden 2 euro/ton hoger, meldt Agrifirm in zijn wekelijkse update.

„Bietenpulp is door een kleiner areaal suikerbieten en een lagere opbrengst wat minder beschikbaar. Hierdoor was de prijs van bietenpulp op eenzame hoogte beland waardoor de koopinteresse minimaal was. Enige weken geleden zijn de prijzen wat gaan dalen en zien we direct meer interesse. De bodem lijkt inmiddels wel bereikt”, schrijft Agrifirm in zijn wekelijkse nieuwsbrief.

Sojahullen goedkoop

„Sojahullen waren de afgelopen tijd prijstechnisch erg interessant waardoor het verbruik enorm steeg. Vanaf december wordt het aanbod wat krapper zodat een prijscorrectie naar boven verwacht wordt”, aldus de voerfabrikant.

De koers van de euro daalde de afgelopen week fors ten opzichte van de dollar. Op vrijdag 23 oktober was de koers euro/dollar 1,1117 wat 0,0246 lager was dan de week ervoor.

Tekst:Tom Schotman & Agrifirm

 
 

Inloggen op de ledenportal