Pluimveeweb: Nederlandse bedrijven gaan pluimveesector Myanmar versterken

28-10-2015

dinsdag 27 oktober 2015
aangepast: woensdag 28 oktober 2015
Nederlandse bedrijven gaan samen met bedrijven in Myanmar de lokale pluimveesector versterken. De Nederlandse bedrijven gaan hun kennis en kunde inzetten om gezamenlijk de hele pluimvee-waardeketen aan te pakken. Van het ei naar het slachten van de kip, tot aan de verkoop en hygiëne.

Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op haar website. Het project is net gestart en zal ongeveer 3 jaar lopen. Het consortium bestaat uit 9 Nederlandse bedrijven die nauw samenwerken met Myanmar Livestock Federation en de Nederlandse ambassade/landbouwraad.

Myanmar Livestock Federation
Myanmar Livestock Federation bestrijkt de hele veestapel en bestaat uit onderafdelingen. Enkele van deze onderafdelingen gaan over de pluimveeketen en zijn betrokken bij dit project. De Myanmar Lifestock Federation bestaat uit 15.000 leden (bedrijven).

Het project wordt ondersteund met een subsidie uit het programma 2g@there-OS. Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil met dit subsidieprogramma het lokale ondernemingsklimaat verstevigen in de Nederlandse doellanden voor ontwikkelingssamenwerking. Zie voor meer informatie een brochure over het samenwerkingsproject op de site van RVO.nl.

Tekst:Tom Schotman & RVO

 
 

Inloggen op de ledenportal