Pluimveeweb: Leghennenhoudster verzorgt deze week @Boerburgertweet

14-12-2015

Biologische leghennenhoudster Hanny Bakker uit het Friese It Heidenskip verzorgt deze week @Boerburgertweet. Zij gaat via sociale media met burgers communiceren over hun biologische leghennenbedrijf.

Hanny Bakker houdt samen met haar man Enne sinds 2010 10.500 biologische leghennen in een serrestal.

Collectief Nederlandse boeren

Bakker maakt deel uit van een collectief Nederlandse boeren die onder de naam @Boerburgertweet willen laten zien wat zij doen op hun erf en in hun dagelijks leven en werk. Zij willen hiermee de burger dichter bij de boer brengen, en andersom. De boeren willen graag een transparante dialoog om met de burger en burgers via sociale media uitnodigen om zelf op een boerenbedrijf te komen kijken.

@Boerburgertweet bestaat nu een klein half jaar en heeft in die tijd al bijna 3.700 volgers op twitter en ruim 4.000 likes op Facebook verzameld. Hiermee worden dagelijks tienduizenden burgers bereikt.

Dialoog impuls geven

Eerder twitterden onder meer al leghennenhoudster Maartje Gussinklo uit Eibergen, een pluimveehouder/akkerbouwer uit Gelderland, een kalverhouder uit Utrecht, een melkveehouder uit Brabant en een akkerbouwer uit Flevoland, een schapen- en rundveehouder uit Friesland en een akkerbouwer uit Zeeland.

In oktober werd bekend dat @Boerburgertweet internationaal gaat en ook in België actief zal zijn. Belgische boeren hebben aangegeven zich graag bij dit initiatief aan te sluiten. Dialoog met burgers staat daar in de kinderschoenen en op deze manier willen zij de dialoog een impuls geven.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal