Pluimveeweb: Hoogpathogene vogelgriep op kalkoenenbedrijf in VS

18-01-2016

maandag 18 januari 2016
In de Amerikaanse staat Indiana is op een kalkoenenbedrijf hoogpathogene H7N8 vogelgriep vastgesteld.

Dat heeft afgelopen vrijdag 14 januari de Animal and Plant Health Inspection Service (APHIS) van de United States Department of Agriculture’s (USDA) gemeld, schrijft Avined in een nieuwsbericht. Op het kalkoenenbedrijf, in de plaats Dubois, werden 60.000 kalkoenen gehouden.

Op 16 januari heeft APHIS gemeld dat uit de screening in het ingestelde toezichtsgebied 9 verdenkingen van H7 zijn voortgekomen op andere kalkoenbedrijven in het Zuid Westelijke deel van Indiana. Op 17 januari heeft APHIS gemeld dat bij 8 van de 9 koppels een Laag Pathogene vorm van H5N7 is vastgesteld. Het 9e bedrijf is nog in onderzoek.  

Vogelgriep circuleert in regio
Volgens de Chief Veterinarian van de USDA, Dr. John Clifford, lijkt het erop dat in de getroffen regio laagpathogene vogelgriep circuleert en dat in één koppel waarschijnlijk een mutatie heeft plaatsgevonden naar hoogpathogene vogelgriep.

In samenwerking met de pluimveesector zal de USDA intensief monitoren in een uitgebreidere controleregio om de verspreiding van het laagpathogene vogelgriepvirus in deze regio te stoppen.

Tekst:Tom Schotman & Avined

 
 

Inloggen op de ledenportal