Pluimveeweb: Open dagen op pluimveebedrijven goed bezocht

29-03-2016

De landelijke open dagen op pluimveebedrijven zijn tijdens Pasen goed bezocht. Zowel op het leghennenbedrijf van Arjan Gussinklo in het Achterhoekse Aalten als het vleeskuikenbedrijf van Paul Grefte in het Overijsselse Markelo kwamen ongeveer 500 bezoekers.

Arjan Gussinklo hield afgelopen zaterdag 26 maart een open dag op zijn leghennenbedrijf in het Achterhoekse Aalten om geld op te halen voor BIG Challenge – veehouderij tegen kanker. Bezoekers konden een kijkje nemen in de stal waar zijn 60.000 leghennen verblijven.

Voor de kinderen was er een springkussen en een minikraan aanwezig. Ook konden ze zich laten schminken. De bezoekers konden bovendien oldtimertrekkers bezichtigen en koffie, fris en pannekoeken kopen.

„We hebben het aantal bezoekers niet geteld, maar ik schat dat het er ongeveer 500 waren. Vooral ’s morgens was het druk, ’s middags was er minder aanloop”, zegt Gussinklo. De leghennenhouder haalde in totaal 3.000 euro op voor BIG Challenge – veehouderij tegen kanker.

Grefte

Paul Grefte hield Tweede Paasdag een open dag op zijn vleeskuikenbedrijf in het Overijssel Markelo. De pluimveehouder bouwde in 2014 in Markelo een nieuwe SunBro vleeskuikenstal. Grefte deed samen met 11 andere pluimveehouders mee aan de landelijke opendag op pluimveebedrijven om burgers te kunnen informeren over de gang van zaken op pluimveebedrijven.

„Het aantal bezoekers is lastig te schatten. Ik denkt dat er ongeveer 500 bezoekers waren”, vertelt Grefte. „We stonden met vier mensen in een partytent om vragen te beantwoorden. De ene bezoeker is zeer geïnteresseerd, stelt veel vragen en wil precies weten wat er zoal gebeurt op een vleeskuikenbedrijf. En de ander komt vooral om de kuikens te bekijken.” De vleeskuikenhouder ontving veel leuke reacties van burgers.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal