Pluimveeweb: Addertjes onder het gras

29-03-2016

Het was weer mooi om te lezen dat de eierprijs wordt aangepast (lees verhoogd). Best wel prettig om te lezen. Maar als het te mooi is om waar te zijn dan is het ook vaak zo. Dan nog maar eens het bericht zorgvuldig nalezen, en daar is de adder onder het gras gevonden, want het gaat om de prijs franco pakstation.

Daar lees je net zo makkelijk O daar heb ik niks mee van doen, OF maar de meeste eieren worden toch door het pakstation bij de pluimveehouder opgehaald??? Dan is het beter een prijs te noteren AF boerderij.

Nieuw contract

Enkele maanden geleden kreeg ik een nieuw contract aangeboden. Het was het eerste contract van mijn leven op dat van de bank na. Ik was blij met mijn nieuwe contract, er kwam al iets van een wow gevoel in me op.

Mooie prijzen werden beloofd, ik werd van alle kanten in de watten gelegd. Al doe ik met een contract eigenlijk hetzelfde als met een gebruiksaanwijzing, maar half lezen voordat het contract in de lade verdwijnt.

Kleine lettertjes

Maar na een paar dagen heb ik op de computer de kleine lettertjes veel groter gemaakt, ik ontving het contract immers ook per mail. Toen kon ik het contract zonder bril lezen zodat ik er niet meer omheen kon om het contract goed te lezen. Nou uhh de aardigheid was er meteen vanaf.

Na wat heen en weer bellen moest ik het maar niet zo zwaar laten wegen, het was meer een formaliteit. En dus verdween het contract in de kachel. In een zakelijke afspraak is er niks mooier dan  een herenakkoord. Niks geen kleine lettertjes alleen RESPEKT van beide zijden en beide weten wat je aflevert.

Leo Coumans

Leo Coumans is sinds 1993 biologische legpluimveehouder in het Brabantse Someren-Heide. Hij houdt 12.000 biologische leghennen, die hij zelf op zijn bedrijf opfokt. Hij schrijft vanaf maart 2016 regelmatig een column voor Pluimveeweb.nl. 

 
 

Inloggen op de ledenportal