Pluimveeweb: LTO/NOP: Frankrijk moet meer informatie geven over vogelgriep

04-04-2016

LTO/NOP wil dat Frankrijk meer en betere informatie verstrekt over de vogelgriep uitbraken in hun land. „Wij hebben de indruk dat Frankrijk erg summier is met informatie. Dat kan en moet beter”, zei LTO/NOP voorzitter Eric Hubers vorige week tegenover een aantal Europarlementariërs.

Bijkomend probleem: wanneer legkippen uit oogpunt van preventie van vogelgriep langer dan twaalf weken op stal moeten blijven (ophokplicht), mogen eieren niet langer als ‘vrije uitloop eieren’ verkocht worden. Met alle financiële gevolgen van dien.

Hubers: „Ook dat is een Europese regel die wat ons betreft aangepast moet worden. Langer ophokken uit oogpunt van diergezondheid zonder verdere consequenties, moet mogelijk worden.”

De parlementsleden bezochten tijdens hun driedaagse verblijf innovatieve bedrijven in de Nederlandse agro- & foodsector, op uitnodiging van Jan Huitema, namens de VVD lid van het Europese parlement. Woensdag 30 maart nam de delegatie een kijkje in de Rondeelstal van de familie Brandsen in Barneveld.

Tekst:Tom Schotman & LTO Nederland

 
 

Inloggen op de ledenportal