Pluimveeweb: Directeur Dick Kroot vertrekt per direct bij Voergroep Zuid

14-04-2016

Algemeen directeur Dick Kroot vertrekt per direct bij Voergroep Zuid. De reden van het vertrek is een verschil van mening over de toekomstige strategie van Voergroep Zuid.

Het besluit tot het vertrek is genomen na gezamenlijk overleg tussen de Raad van Commissarissen en Dick Kroot, verklaart de voerfabrikant in een persbericht. Dick Kroot was sinds 1 juni 2015 algemeen directeur van Topholding Voergroep Zuid B.V. Hij was eindverantwoordelijk voor het gehele concern.

Kroot was in 2015 druk met de fusie tussen de voormalige coöperaties Boerenbond Deurne, Isidorus-Nederpeel en Boerenbond Helden. Voor 1 juni 2015 was Dick Kroot algemeen directeur van Boerenbond Deurne.

Interim-directeur

Alex Verstraeten wordt als interim-directeur aangesteld. Hij start op korte termijn met zijn werkzaamheden. De Raad van Commissarissen beraadt zich nog over de definitieve invulling van de positie van algemeen directeur.

Jos Mans, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Coöperatie Voergroep Zuid wil niet vertellen waarover Kroot en de Raad van Commissarissen van mening verschilden. Ook wil Mans geen mededeling doen of Kroot een vertrekpremie krijgt en hoeveel. „Strategie is een dynamisch proces en hierover verschilden we van mening”, laat Mans in een korte reactie weten.

 

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal