Pluimveeweb: Goede promotie kippen en eieren bij Animal Event

09-05-2016

Blij met een Ei en Kipkiplekker stonden 6, 7 en 8 mei samen op Animal Event voor de promotie van kippen en eieren.

De Beekse Bergen in Hilvarenbeek waren afgelopen weekeinde dé ‘hotspot’ van dierenlievend Nederland. Ruim 31.000 dierenliefhebbers bezochten het event.

Alles over kippen en eieren
Kennismaker pluimvee en HAS-student, Willem de Haas, organiseerde samen met Blij met een Ei, de mmmEggies en Kipkiplekker een stand op Animal Event. Een mooie stand met banners over de kip, de stal en het ei, een ren met kippen, en een uitkomstbak waarin de kuikens de afgelopen dagen uitkwamen. De mmmEggies en een aantal studenten van de HAS bemanden de stand.

Gemoedelijke sfeer
Veel gezinnen met kinderen bezochten het Animal Event. In de stand konden bezoekers kuikentjes knuffelen, kippen kijken en veel te weten komen over kippen en eieren. Wendy Geluk, mmmEggie en legpluimveehoudster in Sint Philipsland: „Een leuk, gezellig event. We gaven de kinderen een mmmEggie-sticker en spraken de ouders en kinderen aan over de gezondheid van eieren. Je krijgt veel verschillende reacties. Ontzettend leuk, ook om verrassende recepten zoals gevulde eieren met kwark te delen.” De mmmEggies wezen natuurlijk op de sites Blij met een Ei, Kipkiplekker en social media. „Je weet natuurlijk niet wat het effect is van onze aanwezigheid. Naast vele enthousiaste reacties kregen we ook een enkele negatieve reactie waarop we goed uit konden leggen dat onze manier van dieren houden voorop loopt op de rest van de wereld,” vertelt Wendy Geluk. Over de samenwerking met de HAS-studenten waren de mmmEggies goed te spreken. Een geslaagde promotie van kippen en eieren met veel bezoekers in een zonovergoten Hilvarenbeek.

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal