Pluimveeweb: Presentatie Dutch Future Egg

19-05-2016

Op vrijdag 13 mei presenteerde Dutch Future Egg zich aan de legpluimveesector. Geinteresseerden die bij willen dragen aan het ei van de toekomst kwamen naar de Venco Campus in Eersel.

Dutch Future Egg is het innovatie platform voor de legpluimveesector. Een toekomstbestendige eierketen vraagt om innovatieve en duurzame producten en diensten.  Een 80-tal geinteresseerden waren vrijdag te gast op Venco Campus in Eersel en werden verwelkomd met een heerlijke lekkernEI van Kokreateur. Gasten waren aangenaam verrast door de eiproducten die Kokreateur  aanbod. Genoeg stof voor discussie en innovatieve ideeën.

Innovatieplatform
Dutch Future Egg is het innovatieplatform voor de legpluimveesector. Het platform is een initiatief van 8 partners: 6 bedrijven en 2 kennispartners, die geloven in het creëren van duurzame meerwaarde met en rondom het ei welke aansluit op de veranderende consumentenbehoeften en kijk van de maatschappij op onze dagelijkse voeding.
Cor van de Ven zette het belang van een innovatieve legpluimveesector uiteen aan de afgevaardigden van de EU, Economsiche Zaken en provincie Noord Brabant.
Begin 2016 is het Dutch Future Egg platform opgericht en wordt ondersteund door de Europese Unie en de provincie Noord-Brabant. HAS studenten presenteren voor de zomer hun onderzoek naar markttrends en eiproducten. Eric Borren, plantmanager Prinzen en initiatiefnemer:  „Daarmee gaan we verder aan de slag. Het project loopt in principe tot het najaar 2018. In principe gaat het daarna door; immers het imago en de beeldvorming van eieren is een continue proces.”

Verbinding
Voor het creëren van duurzame meerwaarde wil Dutch Future Egg de verbinding maken tussen de legpluimveehouder en de consument. Door deze verbinding ontstaat de mogelijkheid om nieuwe ei-gerelateerde producten en diensten te ontwikkelen die toekomstperspectief bieden voor de legpluimveehouder en gezonde voeding voor de consument. Op het innovatieplatform komen ideeën binnen  die worden uitgewerkt en ontwikkeld tot producten. Eric Borren schetste voorbeelden als een andere manier van eieren verpakken, een regionale logistieke dienst die eieren levert aan supermarkten of een online afstemming tussen vraag en aanbod van eieren.

Open platform
Dutch Future Egg is een open platform zodat iedereen, die een bijdrage kan leveren aan het ei van de toekomst, kan aansluiten om ideeën uit te wisselen en uit te werken. Heeft u ideeën? Neem contact op met Dutch Future Egg.

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal