Pluimveeweb: Scharrelei minimumeis Aldi

09-08-2016

dinsdag 9 augustus 2016
Aldi verkoopt in Nederland uitsluitend scharreleieren, eieren van vrije-uitloopkippen en biologische eieren met een IKB en een KAT-certificaat. Bij producten met verwerkte eieren - met een substantieel aandeel aan ei - wordt nagenoeg uitsluitend gebruik gemaakt van scharreleieren.

Dat zegt Bernice Boeding, Medewerker Corporate Responsibility van Aldi Inkoop B.V. na vragen van Pluimveeweb.nl. „Wij sluiten verrijkte kooisystemen of koloniehuisvesting bij producten met verwerkte eieren uit en maken minimaal gebruik van scharreleieren in onze recepturen. Waar mogelijk voorzien wij onze eieren en ei-houdende producten van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.”

„Dit staat ook in het nationale dierenwelzijnsbeleid voor Nederland dat we in februari 2016 openbaar hebben gemaakt.”

Kooi ei in de ban
In juli 2016 heeft Aldi Nord in het internationale dierenwelzijnsbeleid de doelstelling aangaande eieren voor de gehele ondernemingsgroep aangescherpt. Aldi Nord spreekt hierin het streven uit om in 2025 geen eieren uit kooisystemen meer te gebruiken. „Hiermee worden zowel verrijkte kooi als koloniehuisvesting uitgesloten en streven wij naar het gebruik van minstens scharreleieren in onze producten”, vertelt Boeding. 

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal