Pluimveeweb: Rechter vernietigt omgevingsvergunning legpluimveebedrijf

12-10-2016

Het legpluimveebedrijf van de familie Tieltjes in het Achterhoekse Halle-Heide moet vrezen voor de toekomst. Dik een jaar na de zitting heeft de rechter de omgevingsvergunning voor de bouw van de kippenstal vernietigd, schrijft dagblad de Gelderlander maandag 10 oktober.

De gemeente Bronckhorst verleende Tieltjes een omgevingsvergunning voor de bouw van een stal in het buitengebied van Halle-Heide. Twee omwonenden, Natuurmonumenten en Stichting Leefbaar Halle-Heide vochten dit besluit aan.

Hoewel de omgevingsvergunning inmiddels voldoet aan enkele voorwaarden, is de vestiging van Tieltjes volgens de rechtbank ‘uit het oogpunt van een goede ruimtelijke ordening’ niet aanvaardbaar. Het woon- en leefklimaat van de dichtsbijzijnde woning komt in het gedrang.

Verbaasd

De gemeente Bronckhorst neigt er naar om tegen de uitspraak in beroep te gaan. „We zijn verbaasd”, zegt wethouder Arno Spekschoor in de Gelderlander. De gemeente heeft zes weken om in hoger beroep te gaan. In de tussentijd kan de leghennenhouder de bedrijfsactiviteiten doorzetten. In het geval de gemeente of Tieltjes hoger beroep aantekenen en een schorsingsverzoek indienen, kan het bedrijf voorlopig blijven draaien.

Tekst:De Gelderlander

 
 

Inloggen op de ledenportal