Pluimveeweb: Bijeenkomsten en open dagen afgelast vanwege dreiging vogelgriep

10-11-2016

Diverse open dagen van pluimveebedrijven en bijeenkomsten voor pluimveehouders zijn afgelast vanwege de ernstige dreiging van hoogpathogene vogelgriep.

Zo gaat de open dag bij leghennenhouder Bart van den Boom in het Limburgse Kelpen-Oler (morgen) vrijdag 11 november niet door. Ook de open dag op het vleeskuiken- en akkerbouwbedrijf van de familie Beijering in het Drentse Schoonloo die gepland stond voor vrijdag 18 november is afgelast. Bovendien gaat de open dag op het leghennenbedrijf van de familie Brandsen in Barneveld op vrijdag 2 december vrijwel zeker niet door.

De Algemene Ledenvergadering (ALV) van Avipol op dinsdag 15 november 2016 gaat ook niet door. Het bestuur van Avipol wacht de ontwikkelingen met betrekking tot AI af. Op een later moment besluit het bestuur wanneer de ALV van Avipol alsnog kan plaatsvinden.

Opfok- en vermeerderingsbedrijven met vleeskuikenhouderdieren kunnen zich bij Avipol verzekeren tegen de risico’s van pluimveeziekten, zoals Salmonella, Mycoplasma gallisepticum (Mg), Hysterie en Schijnleg. Avipol is de enige verzekeraar in Nederland die deze mogelijkheid biedt.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal