Pluimveeweb: Happy Ei winnaar MVO prijs Midden-Limburg

24-11-2016

Happy Ei uit Nederweert is winnaar van de Konnekt’os MVO-prijs Midden-Limburg 2016-2017 en mag zich twee jaar lang de meest Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Midden-Limburg noemen.

Dit is woensdagavond 23 november door Rianne Donders, burgmeester van Roermond bekend gemaakt in Brasserie-Hotel Antje van de Statie in Weert.

Ondernemen is topsport
Het thema was dit jaar ‘Ondernemen is topsport’ en de duurzaamste topsporter heeft dan ook de prijs in ontvangst mogen nemen. De jury heeft de afgelopen weken de drie finalisten bezocht en de MVO-activiteiten nog eens nader onder de loep genomen; want hoe combineren de bedrijven profit met planet en people? „Een aantal maanden geleden zijn we gevraagd om ons aan te melden. Uiteindelijk kwamen we bij de laatste zes genomineerden. Na een stemronde, het insturen van een juryrapport en het bezoek van de jury op ons bedrijf, zijn  we gisterenavond verrast met de eerste prijs”, vertelt Henk Stals enthousiast.

Happy Ei
Henk houdt samen met zijn broer Marc, die naast medecompagnon werkt als adviseur bij Remie FJA, en vader Lei op twee locaties in Ospel en Nederweert leghennen. Het Happy Ei wordt geproduceerd met oog en aandacht voor de omgeving. „People Planet en Profit staan bij ons hoog in het vaandel. Ons concept, een merk-ei dat we regionaal afleveren aan de horeca en groothandel en in onze eier-automaten, de grote ontvangstruimte voor scholen en groepen zorgen voor regionale bekendheid. We werken als vijftien jaar met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat bevalt ons prima”, zegt Henk Stals. Daarnaast was het indrogen en korrelen van mest, het gebruik van zonne-energie en de maatschappelijke betrokkenheid en transparantie waren voor de jury doorslaggevend om Happy Ei als winnaar te kiezen.

Bekijk hier de bedrijfsfilm van Happy Ei

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal