Pluimveeweb: Webinar over vogelgriep voor erfbetreders

13-12-2016

Wat is vogelgriep precies? Hoe kan een besmetting met vogelgriep plaatsvinden? Welke voorzorgsmaatregelen kan ik als erfbetreder nemen? Welke maatregelen moet ik nemen als ik voer lever aan een pluimveebedrijf binnen een zone van tien kilometer? Hoe kan ik het best omgaan met de bezoeken aan pluimveebedrijven? Ruth Bouwstra, sectormanager pluimvee bij de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD), legt het aanstaande vrijdag 16 december vanaf 14.00 uur allemaal uit tijdens het webinar over vogelgriep.

In Nederland is inmiddels op meerdere locaties en in verschillende wilde vogelsoorten het hoogpathogene H5N8-virus aangetroffen. Het is dus van extra belang om uiterst hygiënisch te werken. Het webinar gaat dieper in op wat vogelgriep precies is. En op  het hygiëneprotocol dat door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is goedgekeurd zoals in de diverse dierziekteregelingen is bedoeld.

Voor het volgen van het webinar ontvangt een erfbetreder na aanmelding een link met inlogcodes. Aan het webinar zijn geen kosten verbonden. Deelname aan het webinar is dus geheel kosteloos.

Aanmelden

Erfbetreder kunnen zich op de website van de GD aanmelden voor het webinar. Ook kunnen ze alvast vragen stellen aan de GD over vogelgriep.

Het webinar ‘Blijf alert op vogelgriep. Hygiëne is belangrijk!.’ is een initiatief van Nevedi, Avined, LTO/ NOP, EZ, Agrivaknet, NVP, Nepuvi en de GD. De GD publiceerde onlangs ook al een video waarin Bouwstra pluimveehouders uitlegt hoe ze vogelgriep kunnen voorkomen.

Tekst:Tom Schotman & Gezondheidsdienst voor Dieren

 
 

Inloggen op de ledenportal