NieuweOogst: Tweede Kipsterstal komt in Randstad

25-06-2018

Supermarkt Lidl gaat haar aanbod van het duurzame Kipster-ei verdubbelen. Daarvoor wordt een tweede Kipster-pluimveestal gebouwd, op een nog niet bekende locatie in de Randstad. 

'De eieren van het Kipster-concept worden heel goed verkocht', zegt duurzaamheidsmanager Marlijn Somhorst van Lidl in dagblad Trouw.

Kipsterstallen staan bekend om hun diervriendelijke huisvesting van de kippen en in het energieneutrale karakter van de stal. Eendagshaantjes worden afgemest en verkocht als haanburgers.

Lege schappen
Afgelopen voorjaar leidde de grote vraag tot lege schappen. Om extra eieren te kunnen verkopen wordt dus nu een tweede Kipster-stal gebouwd.

Die wordt identiek aan de eerste nabij Venray, zegt medeoprichter Olivier Wegloop van Kipster. Waar de nieuwe stal precies komt, wil Wegloop niet zeggen omdat de bouwvergunning nog niet afgegeven is.

De stal zal plaats bieden aan 24.000 leghennen. Met twee stallen kan Kipster ieder jaar zo’n vijftien miljoen eieren leveren. Dat is een klein aandeel op de ruim twee miljard eieren die Nederlanders per jaar eten.

Educatieve functie
Marlijn Somhorst van Lidl zegt in Trouw er bewust is gekozen voor een nieuwe stal in de Randstad en niet in een ‘kippenregio’ als Limburg of Gelderland, een bewuste. 'De stal heeft een educatieve functie. We willen consumenten laten zien hoe en waar hun eten wordt geproduceerd.'

Eieren uit de nieuwe stal moeten medio volgend jaar in de winkel liggen.

 
 

Inloggen op de ledenportal