Boerderij: Eierprijzen trekken aan

22-05-2015
PLUIMVEEHOUDERIJ
De NOP-noteringen vertonen een stijgende tendens. De prijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram stijgt deze week met 19 cent naar €5,92 per 100 stuks. Ook de kooi-eierprijzen stijgen. Bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram worden 13 cent duurder, de prijs stijgt naar €4,87 per 100.
 
De afgelopen week liep de afzet richting retail in aanloop naar Pinksteren bijzonder goed. De voorraden zijn nagenoeg op. Ook uit de industrie was er vraag naar eieren.
 
Ook voor de komende weken zijn de vooruitzichten goed. Dat de kooi-eiernoteringen nu stijgen, wijst vooral ook op een positief sentiment als het gaat over de verwachtingen voor wat betreft de markt voor eierpoeder en eiproducten. Tot nog toe is er nog niet zo veel van te merken geweest, maar de verwachting is dat de problemen met vogelgriep in Amerika hun weerslag zullen krijgen in de handel. In Amerika gaan 30 miljoen leghennen uit productie. Op de korte termijn weet de Amerikaanse pluimveesector de gaten nog te dichten, maar op de langere termijn zullen de Amerikanen hun verplichtingen voor de levering van eiproducten niet goed kunnen nakomen en zullen elders alternatieven worden gezocht.

door SAKE MOESKER 22 mei 2015

 
 

Inloggen op de ledenportal