Pluimveeweb: 1-8-2016 treedt snavelbehandelings verbod Duitsland in

10-07-2015

vrijdag 10 juli 2015
Vanaf 1 augustus 2016 is het in Duitsland verboden om snavels van (opfok) leghennen te behandelen. Bovendien mogen vanaf 1 januari 2017 geen leghennen met behandelde snavels worden opgezet.

Dat zijn de Duitse minister van landbouw Christian Schmidt en de Zentralverband der Deutschen Geflügelwirtschaft (de belangenbehartiger van de Duitse pluimveehouderij) gisteren, donderdag 9 juli 2015 overeen gekomen. 

De overeenkomst is ondertekend door de Zentralverband der Deutschen Geflügelwirtschaft, de Bundesverband Deutsches Ei en de Verband Deutscher Putenerzeuger (kalkoenenhouders).

Bovendien streeft de Duitse pluimveehouderij ook naar een snavelbehandelingsverbod voor kalkoenen. Hier is echter nog te weinig (wetenschappelijke) kennis over en daarom is het nog niet realistisch om hier nu al een datum voor af te spreken. De overheid en de pluimveesector zijn overeen gekomen eerst praktijkervaringen te verzamelen van kalkoenen met hele snavels, meldt de Zentralverband der Deutschen Geflügelwirtschaft op haar website.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal