Pluimveeweb: Kamervragen over trage evaluatie vogelgriepuitbraak

24-08-2015

VVD Tweede Kamerlid Helma Lodders heeft staatssecretaris Sharon Dijksma woensdag 19 augustus Kamervragen gesteld over de trage evaluatie van de hoogpathogene vogelgriepuitbraak in november 2014.

Het evaluatierapport van Bureau Berenschot over de hoogpathogene vogelgriep uitbraak in november vorig jaar zou voor het zomerreces worden opgeleverd maar is nog niet klaar. Lodders vraagt Dijksma waarom het rapport nog niet klaar is. Een nieuw trekseizoen staat voor de deur en daarom moet volgens haar haast worden gemaakt met de evaluatie.

Het VVD Kamerlid vraagt ook of de recente ervaringen in het buitenland worden meegenomen bij de opvolging van het evaluatierapport. „Bij de recente uitbraak in Duitsland, in een pluimveerijk gebied, zijn geen aanvullende maatregelen doorgevoerd (zoals bijvoorbeeld 72 uur stand still, vervoersgeboden) zoals we die in Nederland wel kennen, kunt u zich hierin vinden?”, vraagt Lodders.

„Zo niet, bent u bereid op Europees niveau afspraken te maken bij een mogelijke uitbraak van vogelgriep zodat ondernemers met een gelijke aanpak worden geconfronteerd? Zo nee, waarom niet?”

Alle vragen van Lodders aan Dijksma over de trage evaluatie van de hoogpathogene vogelgriepuitbraak vindt u op de website van Helma Lodders.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal