Pluimveeweb: Eiberg mogelijk in het Guinness Book of Records

14-09-2015

Eibergen, zondag 13 september 2015
De 1,65 meter hoge eiberg die leghennenhouders Bart en Maartje Gussinklo uit het Achterhoekse Eibergen samen met 16 andere leghennenhouders vlak voor Pasen gebouwd hadden, komt misschien in het Guinness Book of Records. Dat vertelt Maartje Gussinklo na vragen van Pluimveeweb.nl.

De leghennenhouders gebruikten 38.800 rauwe eieren om de Eiberg te bouwen. De Eiberg beeldde de Alpe d’Huez uit (witte eieren) met de route van de Alpe d’Huez (bruine eieren), die op 4 juni van dit jaar werd gereden. 

Met de grote berg met eieren vroegen de pluimveehouders aandacht voor de BIG Challenge, veehouderij tegen kanker. Om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.

Gegevens ingestuurd
„Eind februari van dit jaar hebben we bij Guiness Book of Records onze Eiberg aangemeld, in de hoop dat we voor onze open dag op tweede Paasdag bericht zouden hebben”, zegt Gussinklo. Afgelopen weekend kregen ze een bericht dat ze een poging mogen doen en naderhand allerlei gegevens in moeten sturen. 

„Afgelopen dinsdag heb ik die gegevens opgezocht en ingestuurd”, vertelt Gussinklo. „Nu wachten we af of we een record vermelding krijgen.”

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal