pluimveeweb: mmmEggies bezoeken provinciehuizen op Wereldeidag

07-10-2015

woensdag 7 oktober 2015
De mmmEggies, kippenboerinnen uit heel Nederland die het Nederlandse ei promoten, bezoeken aanstaande vrijdag 9 oktober op Wereld Eidag de provinciehuizen van Drenthe, Gelderland en Limburg.

Al jaren wordt in de (vooral) Aziatische landen op de 2e vrijdag van oktober Wereld Eidag gevierd, melden de mmmEggies in een persbericht. Een ei wordt daar vooral gezien als belangrijk en gezond voedingsmiddel wat bovendien makkelijk verkrijgbaar en relatief goedkoop is. 

In Nederland denken veel mensen nog steeds dat je maximaal twee eieren per week mag eten. Maar dat is allang achterhaald: elke dag een ei is verantwoord en gezond. Een ei zit boordevol vitaminen en mineralen, is calorie arm, lekker en betaalbaar voor iedereen. 

Girlpower
De mmmEggies, willen deze boodschap met girlpower uitdragen en bezoeken vrijdag  de Provinciehuizen van Drenthe, Gelderland en Limburg. De gedeputeerde en ambtenaren van de Provinciehuizen krijgen informatie over de legpluimveesector in hun provincie, de gezondheid van eieren en gaan in gesprek met de mmmEggies. 

Natuurlijk onder het genot van een heerlijk eitje. De mmmEggies hebben voorafgaand een doos eieren bezorgd zodat het ei in de week van Wereld Eidag op de menukaart van de provinciehuizen staat. 

Boek verloten
In de week voorafgaand aan Wereldeidag zitten in de eierdoosjes in de eierautomaten bij diverse mmmEggies lootjes. Op Wereld Eidag 9 oktober verloten deze mmmEggies het boek ‘Around the World in 80 eggs’ met lekkere wereldse gerechten met eieren. 

 De mmmEggies zijn geen belangenbehartigers maar gaan met girlpower voor een goed, gezond en duurzaam product; het Nederlandse ei. Zij aan zij, samen sterk voor het Nederlandse ei.

De mmmEggies willen op social media rondom Wereldeidag het ei ook promoten middels #eifie: een selfie met een ei, een eigerecht of een doosje eieren dat op social media gedeeld wordt. Op Wereld Eidag belonen de mmmEggies de mooiste #eifies met een boek ´Around the World in 80 eggs’.

Meer informatie over de mmmEggies is te vinden op www.mmmeggies.nl, Facebook, Twitter en www.blijmeteenei.nl. 

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal