Pluimveeweb: Yvon Jaspers ontvangt eerste Eggazine

14-10-2015

dinsdag 13 oktober 2015
Yvon Jaspers ontving vanmiddag op de Ladiesday van ForFarmers het eerste Eggazine uit handen van mmmEggie Maartje Gussinklo. Stichting Blij met een Ei is de uitgever van het Eggazine.

Stichting Blij met een Ei ontwikkelde samen met de mmmEggies het Eggazine. Een informatief magazine voor kinderen én hun ouders boordevol informatie, een Ei-quiz, puzzels, recepten, kleurplaat en leuke feitjes en weetjes over kippen en eieren. Vanmiddag tijdens de eerste ForFarmers Ladies Days mocht mmmEggie Maartje Gussinklo het eerste exemplaar overhandigen aan Yvon Jaspers.

Eggazine
Het 16-pagina tellend informatief Eggazine is ideaal voor themalessen, biologie, spreekbeurt of een boerderij excursie. Met veel informatie over soorten eieren, hoe leeft een kip, waar komt mijn ei vandaan, hoe wordt het verpakt en wie zijn de mmmEggies. De realisatie van dit Eggazine is mogelijk gemaakt door de leden van Blij met een Ei, legpluimveehouders en opfokkers die voor € 50,- per kwartaal lid zijn, en de sponsors van Blij met een Ei. Het Eggazine is te bestellen via de site van Blij met een Ei.

ForFarmers Ladies Days
De eerste Ladies Day die ForFarmers organiseerde in het Nederlands Openluchtmuseum was een groot succes.  In twee sessie met elk 150 boerinnen werden de boerinnen uitgedaagd om hun ‘Proud to be a farmer’ te laten zien. Fooddesigner Katja Gruijters en Rianne van Zeeland van ‘Mevrouw de Boer’ namen de boerinnen mee in het verhaal om zelf je trots op je eigen wijze uit te dragen. Pluimveehoudster Marian Claessens vertelde over haar ommekeer om trots te zijn op je bedrijf en om een boerin te zijn en hoe ze een mmmEggie werd en meefietste met BIG Challenge. Op Yvon Jasper’s vraag wat het haar gebracht heeft, antwoordde Marian: „Veel positieve energie, nieuwe vriendschappen en nog meer trots op de sector.”

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal