NieuweOogst: Verdrievoudiging Beter Leven-producten

15-10-2015

donderdag 15 oktober 2015, 10.04 uur
Het aantal producten met het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming is de afgelopen twee jaar verdrievoudigd, meldt directeur Frank Dales.

Verder stijgt het aantal dieren dat onder het Beter Leven keurmerk valt dit jaar met zo'n 3 miljoen naar ruim 20 miljoen dieren. Dat is een groei van 17 procent ten opzichte van 2014.

Er liggen nu ruim 1.500 producten met het keurmerk van een zeer breed assortiment in de schappen ligt. 'Van soepen tot salades en van kroketten tot straks zelfs honden- en kattenvoer', schetst Dales.

Voet tussen de deur 
Ook buiten de supermarktbranche begint het Beter Leven keurmerk steeds meer een voet tussen de deur te krijgen.

Als eerste binnen haar branche, verkopen de tankstations van BP bijvoorbeeld al langer gekookte Rondeeleieren, diverse kip- en vleesproducten en Van Dobben snacks met het keurmerk.

Herkenning 
De consument herkent het keurmerk van de Dierenbescherming steeds vaker. Volgens onderzoeksbureau GfK steeg de naamsbekendheid naar 74 procent en kiest 15 tot 20 procent vaak tot altijd voor producten met het Beter leven keurmerk.

Ruim duizend boeren produceren dit jaar voor het keurmerk en verwerken zo'n 260 bedrijven vlees en eieren met het keurmerk. Beter Leven-sterren voor zuivelproducten komen er ook; criteria daartoe worden momenteel ontwikkeld.
Terug Auteur:Ilona Lesscher

 
 

Inloggen op de ledenportal