Pluimveeweb: 60 jaar collectieve reclame & culinaire trends in boek 'Alles kip & ei?'

06-12-2015

In het boek ‘Alles kip & ei?’ staan collectieve reclamecampagnes en culinaire trends van kippenvlees en eieren van de afgelopen 60 jaar beschreven.

„De reclamecampagnes voor kip en ei staan in ons collectieve geheugen gegrift. Wie kent niet
de slogans als ‘Breek de dag, tik ’n eitje’ en ‘Kip, ’t meest veelzijdige stukje vlees’?”, schrijven de makers in een persbericht. „De reclame van de pluimveesector heeft er mede voor gezorgd dat kip- en eiproducten een vanzelfsprekend onderdeel zijn geworden van ons dagelijks menu.”

Dit boek neemt je mee op een reis door de historie van de kip- en eireclame. Het duikt in de achtergronden van de campagnes en bevat tal van anekdotes en smakelijke wetenswaardigheden. Het boek gaat ook in op de culinaire trends van de afgelopen decennia en laat zien welke rijke variatie kip & ei te bieden hebben. „De vele recepten van vroeger tot nu maken Alles Kip & Ei? tot een genoegen voor de liefhebber!”

Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met de bekende reclamehistoricus Wilbert Schreurs en Erdie Burema, bekend van het Productschap voor Pluimvee en Eieren.

Bestellen

Geïnteresseerden kunnen het boek via info@caplan.nl bestellen voor 19,95 euro per stuk. De prijs is inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Bij bestellingen vanaf 5 stuks gelden geen verzendkosten. Ook is het boek Alles Kip & Ei? vanaf 3 september verkrijgbaar via Bol.com en de boekhandel.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal