Pluimveeweb: LTO organiseert ledenbijeenkomsten voor pluimveevisie

29-12-2015

dinsdag 29 december 2015
LTO organiseert vier ledenbijeenkomsten voor het opstellen van een pluimveevisie. Experts vanuit de sector delen op die avonden hun visie met de leden. LTO wil graag met haar leden in gesprek om concrete actiepunten op te stellen.

De vakgroep Pluimveehouderij nodigt haar leden uit om samen de focus te leggen voor de toekomst van de sector. Deze toekomst ligt nog niet vast en daar heeft de sector zelf invloed op.

De toekomst is van ons
Eric Hubers, voorzitter LTO/NOP: „We willen delen wat er op dit moment speelt. Er zijn ontwikkelingen die niet te stoppen zijn. Als pluimveehouders krijgen we daar allemaal mee te maken. We willen weten wat de leden vinden en hoe we als belangenbehartigers onze invloed uit kunnen oefenen.” Doelstelling is een pluimveesector die duurzaam de toekomst in gaat en waarin economie en ecologie elkaar vinden. Volgens Eric Hubers is het proces rondom de Kip van Morgen goed verlopen. „Maar het begint nu pas.  De maatschappij vraagt voortdurend aanpassingen op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid. Als sector moeten wij hierop antwoorden. Die uitdaging gaan we aan en daarbij willen we onze leden graag horen en kennis met hen delen.”

Ledenavonden
De eerste avond is gepland op 5 januari bij ZLTO in Den Bosch. Meld u aan via deze link. LTO Noord organiseert op dinsdag 12 januari een bijeenkomst in Barneveld en op 21 januari in Marum. U kunt zich aanmelden bij LTO Noord. In het LLTB gebied wordt nog een bijeenkomst georganiseerd.

Pluimveevisie
Na de ledenavonden stelt LTO een visie op. LTO staat open voor het opstellen van een pluimveevisie samen met NVP.  
 
Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal