Vepymo: Vepymo en Hendrix Genetics verstevigen strategische samenwerking.

22-01-2016

Boxmeer (NL), Poppel (BE), 22 januari 2016 V

epymo en Hendrix Genetics verstevigen strategische samenwerking. Hendrix-Genetics verwerft een minderheidsbelang van 20% in Vepymo.

Beide bedrijven hebben hiervoor een intentieverklaring ondertekend en geven daarmee een sterk signaal dat de samenwerking op het gebied van fokkerij en distributie van Isa Bruin, Bovans Bruin en Dekalb Wit verder wordt verstevigd. “Wij zijn blij met deze stap” zegt Hans Pyfferoen, Bestuurder van Vepymo. “Er bestaat nu 100% duidelijkheid voor onze afnemers en medewerkers dat Vepymo een belangrijke schakel is en blijft tussen de fokkerij en de pluimveehouders in Noordwest Europa.” “Vepymo is een toonaangevende speler in het Europese netwerk van broederijen en verantwoordelijk voor de distributie van de merken Isa, Bovans en Dekalb” zegt Servé Hermans, Directeur van de Business Unit leghennen van Hendrix Genetics. “Onze samenwerking was altijd al uitstekend en wordt door deze strategische samenwerking alleen nog maar hechter” laat Hermans weten.

Beide bedrijven vinden hun oorsprong in echte familiebedrijven. “Hendrix Genetics heeft net als Vepymo het familiale karakter van ondernemen altijd hoog in het vaandel gedragen en daarom zijn wij verheugd dat onze bedrijfscultuur in deze constructie kan worden voortgezet.” aldus Pyfferoen.

De Belgische broederij en opfokorganisatie Vepymo levert 17-weekse hennen, eendagskuikens en broedeieren en is marktleider in België. Vepymo heeft een Nederlandse dochterorganisatie met een sterk groeiend marktaandeel in Nederland. Daarnaast is het bedrijf actief in Duitsland en via zusterbedrijf Incubel actief in tal van exportmarkten in het Midden Oosten, Afrika en Rusland. Om pluimveehouders van hoogwaardige leghennen te voorzien heeft Vepymo in 2012 een nieuwe “state of the art” broederij in werking genomen in Poppel, België.

Hendrix-Genetics heeft wereldwijd een leidende positie in de fokkerij van leghennen met vooraanstaande merken als Isa, Dekalb, Bovans, Shaver, Babcock en Hisex. De rassen zijn gehuisvest in zeven moderne fokcentra in Nederland, Frankrijk en Canada. Het fokbedrijf draagt bij aan de duurzame en winstgevende productie van eieren door continue verbetering van de kwaliteit van de eieren en de legprestatie van de leghennen. Het doel is het fokken voor 500 eerste soort eieren in 100 weken per geplaatste hen.

Vepymo is opgericht in 2001 en is exclusief distributeur van Hendrix-Genetics voor de merken Isa, Bovans en Dekalb. Vepymo is een samenwerking tussen de families Pyfferoen, Moonen en Destrooper. Hendrix Genetics met haar hoofdkantoor in Boxmeer, Nederland-EU, is een toonaangevende fokkerij-organisatie in meerdere diersoorten. De primaire fokkerijactiviteiten betreffen leghennen, kalkoenen, varkens, aquacultuur en traditionele pluimvee. 

 
 

Inloggen op de ledenportal