Pluimveeweb: Marian Claessens verzorgt deze week @Boerburgertweet

26-01-2016

Leghennenhoudster Marian Claessens uit het Limburgse Ysselsteyn verzorgt deze week @Boerburgertweet. Zij gaat via sociale media met burgers communiceren over hun opfok- en leghennenbedrijf.

Marian is samen met haar man John eigenaar van Claessens – Jenniskens Pluimveebedrijven BV. In 1985 zijn ze met hun bedrijf gestart. Ze namen toen een gedeelte van het bedrijf van de ouders van Marian over.

Stap voor stap hebben ze hun bedrijf opgebouwd en uitgebreid. Op hun pluimveebedrijf houden John en Marian opfokhennen en leghennen op vijf locaties in kolonie- en volièrehuisvesting

Collectief Nederlandse boeren

Claessens maakt deel uit van een collectief Nederlandse boeren die onder de naam @Boerburgertweet willen laten zien wat zij doen op hun erf en in hun dagelijks leven en werk. Zij willen hiermee de burger dichter bij de boer brengen, en andersom. De boeren willen graag een transparante dialoog om met de burger en burgers via sociale media uitnodigen om zelf op een boerenbedrijf te komen kijken.

@Boerburgertweet bestaat nu een ruim half jaar en heeft in die tijd al bijna 4.200 volgers op twitter en ruim 5.100 likes op Facebook verzameld. Hiermee worden dagelijks tienduizenden burgers bereikt.

Dialoog impuls geven

Eerder twitterden onder meer al leghennenhoudster Maartje Gussinklo uit het Gelderse Eibergen, biologische leghennenhoudster Hanny Bakker uit het Friese It Heidenskip en vleeskuikenhouder Bart Janssen uit het Drentse Zuidvelde. Ook twitterden melkveehouders, varkenshouders en andere boeren uit heel Nederland.

In oktober werd bekend dat @Boerburgertweet internationaal gaat en ook in België actief zal zijn. Belgische boeren hebben aangegeven zich graag bij dit initiatief aan te sluiten. Dialoog met burgers staat daar in de kinderschoenen en op deze manier willen zij de dialoog een impuls geven.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal