Boerderij: 'Beter voor iedereen'-eieren bij Delhaize

23-02-2016

23 feb 2016 
In navolging van het 'Beter voor iedereen'-varkensconcept, lanceert de Belgische supermarktketen Delhaize nu ook 'Beter voor iedereen'-eieren. Alle vrije uitloopeieren van het eigen merk van Delhaize voldoen voortaan aan dit keurmerk.

Centraal staat daarbij het omega 3-rijk voer voor het pluimvee, dat onder andere lijnzaad bevat, waardoor de eieren naar eigen zeggen drie keer zoveel omega 3 bevatten als gewone vrije uitloopeieren. De supermarkt wil daarmee een product in de schappen leggen dat goed is voor zowel de kippen, de consumenten, de pluimveehouders en de planeet. In navolging van het 'Beter voor iedereen'-varkensvlees, dat anderhalf jaar terug op de markt werd gebracht, is nu een eierketen opgezet.

Naast de kostprijsverhoging vanwege het aangepaste voer, betaalt Delhaize pluimveehouders 'een financiële stimulans'. Over de meerprijs per ei wil de supermarktketen uit concurrentieoverwegingen niets kwijt, over het aandeel dat de vrije uitloopeieren van het eierassortiment vormen evenmin. Wel zegt de supermarkt zelf de kosten voor rekening te nemen, middels een investering van ruim €350.000.

Delhaize heeft in België een marktaandeel van zo'n 25%, en werkt aan een fusie met de Nederlandse marktleider Ahold.

 
 

Inloggen op de ledenportal