Pluimveeweb: Lancering iSTEP marktinfosysteem

29-02-2016

zondag 28 februari 2016
aangepast: maandag 29 februari 2016
Op de LIV in Venray presenteert iSTEP het nieuwe marktinformatiesysteem. Samen met Blij met een Ei en LLTB staat iSTEP in stand 142a.

In het Informatiesysteem Transparante Eierprijzen (iSTEP) worden sinds september 2014 anoniem eierprijzen vergeleken, zodat leghennenhouders meer inzicht hebben in de eierprijzen en een betere onderhandelingspositie hebben ten opzichte van hun afnemer. De huidige 180 leghennenhouders die deelnemen aan iSTEP vertegenwoordigen samen met 15 miljoen hennen 50% van de Nedelandse legpluimveestapel. 

Marktinformatiesysteem online
Het marktinformatiesysteem is een aanvulling op het informatiesysteem transparante eierenprijzen. Op de LIV in Venray presenteert iSTEP het marktinformatiesysteem. „De consumptie, dus de vraag naar eieren, is redelijk te voorspellen. Via het marktinformatiesysteem is nu ook het aanbod voorspelbaar,”  vertelt Peter van Agt, bestuurslid iSTEP.  De leden geven in het informatiesysteem aan wanneer ze hennen ruimen, opzetten en welke soort huisvesting en kleur eieren, ze hebben. Het marktinformatiesysteem toont het actuele aanbod van eieren, per kleur en per houderijsysteem. „De EMA-cijfers tonen geen houderijsysteem en zijn niet actueel zodat je als pluimveehouder daar niet op in kunt spelen met het bestellen van nieuwe kippen of het ruimen van koppels,” aldus van Agt. Voor nieuwe iSTEP leden ligt op de beurs een leuke attentie klaar.

LLTB omarmt Blij met een Ei en iSTEP
Alex Janssen, voorzitter Blij met een Ei: „We zijn ontzettend blij dat LLTB ons omarmt en Blij met een Ei ruimte in de stand aanbiedt. Een ultieme vorm van samenwerking.” Legpluimveehouders die tijdens de beurs lid worden van Blij met een Ei ontvangen een beachflag ter waarde van 70 euro. „We hopen veel nieuwe leden te mogen begroeten” zegt Alex Janssen.
Vrijwilligers van Blij met een Ei, mmmEggies, iSTEP bestuursleden en LLTB bestuurders bemannen de stand.

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal