Boerderij: Dieractivisten willen illegaal filmen in stallen

25-05-2016
Dierenactivisten zeggen vrijdag 27 mei in te gaan breken in stallen en (illegaal) dieren filmen en 'wantoestanden' online tonen, via livestreams.

Boeren hebben reden om morgen hun stallen extra in de gaten houden. Dieractivisten willen namelijk vrijdag met camera's in stallen gaan filmen om iedereen de kans bieden de - in hun ogen 'verschrikkelijke toestanden' in stallen - te bekijken. Er zal een livestream op Facebook komen. Dat zegt een van de oprichters van de actiegroep 269life The Netherlands, Remko Ehrhardt. De actie vindt plaats onder de naam Closed Door Live Exposure.

Activisten willen in stallen inbreken en filmen

De activisten willen hiermee de in hun ogen bijzonder slechte omstandigheden voor de dieren in de Nederlandse veehouderij aan de kaak stellen. Volgens Ehrhardt hebben ze voor het realiseren van de livestream alleen maar een telefoon nodig. De groep wil op verschillende locaties in stallen inbreken om de situatie via een livestream op Facebook te tonen. Het enige risico is volgens Ehrhardt dat boeren ontdekken dat het hun stal is die in beeld komt.

'Gelukkig waren we net op tijd weg toen boer ons bijna ontdekte'

In 2013 heeft de groep al eens een soortgelijke actie gehouden. Ehrhardt: "Gelukkig waren we net op tijd weg, toen een boer ons dreigde te ontdekken."

 
 

Inloggen op de ledenportal