Pluimveeweb: Openheid en traceerbaarheid zijn van belang!

21-06-2016

Afnemers van vloeibare eiproducten stellen steeds meer eisen aan de traceerbaarheid van het ei. Naast de gedocumenteerde traceerbaarheid die beschikbaar is voor afnemers willen steeds meer voedingsmiddelen bedrijven met eigen ogen zien hoe de keten van kip tot eiproduct in elkaar zit en zien hoe alle schakels in de keten de zaken op orde hebben.

Binnnen Global Food Group wordt gemerkt dat er steeds meer afnemers inzicht willen hebben in alle schakels in de keten van kip tot eiproduct. Regelmatig komen er kwaliteitsmedewerkers van voedingsmiddelen bedrijven langs om met eigen ogen de integratie van Global Food Group te bekijken, zo willen zij zien hoe de kippen opgefokt en gehouden worden en besteden ze aandacht aan hoe het voer geproduceerd wordt. Achteraf zijn zij vaak positief verrast over de professionaliteit van de Nederlandse pluimveehouderij.

De Nederlandse pluimveehouders mogen trots zijn op het goede management en dierverzorging op de pluimveehouderijen. Het bedrijf open stellen voor bezichtiging aan burgers en afnemers zou goed zijn voor het imago van de leg pluimveehouderij. De afkomst van het ei moet immers niet alleen op papier traceerbaar zijn maar ook met eigen ogen.

 
 

Inloggen op de ledenportal