Pluimveeweb: RvS: vergunning pluimveestal Albergen terecht ingetrokken

10-08-2016

Albergen, woensdag 10 augustus 2016
De gemeente Tubbergen heeft terecht een vergunning geweigerd voor een stal voor ruim 53.000 stuks pluimvee in Albergen. Dat zegt de Raad van State, meldt RTV Oost woensdag 10 augustus.

In eerste instantie zag de gemeente geen probleem in de bouw van de stal van de maatschap Veldhuis-de Winter. Daarom werd een vergunning verleend voor de stal aan de Tichelweg. Maar nadat de rechtbank het besluit terugdraaide, kwam de gemeente tot bezinning. 

Die realiseerde zich dat de vergunning in strijd met provinciale regels was en nam de vergunning weer in. De advocaat van de maatschap vond dat de gemeente vertrouwen had gewekt dat de stal toch gebouwd kon worden. De gemeente had die vergunning eerder namelijk verdedigd bij de rechtbank.

De Raad van State is het daar niet me eens en vindt dat de gemeente alle recht had om na een heroverweging de vergunning alsnog te weigeren. Het besluit van de Raad van State zal door omwonenden met gejuich worden ontvangen, volgens RTV Oost. „Omwonenden maakten bezwaar tegen de komst van de stal. Zij waren onder meer bang voor mogelijke stankoverlast”, schrijft RTV Oost.

Tekst:Tom Schotman & RTV Oost

 
 

Inloggen op de ledenportal