Boerderij: D66 wil meer plantaardig voedsel in dieet

26-08-2016

D66 wil de dierlijke eiwitten in voedsel gedeeltelijk vervangen door plantaardige alternatieven.

De partij wil samen met de voedselketen werken aan meer en betere plantaardige voeding en minder kiloknallers en meer verantwoord vlees. Dat staat in het concept verkiezingsprogramma van de partij.

Duurzame landbouw
De landbouw moet duurzamer. Om de klimaatdoelen te behalen moet ook de landbouw grote stappen zetten om de uitstoot te verminderen. De landbouwbijdrage aan klimaat moet worden gehalveerd, vindt de partij die onder leiding van Alexander Pechtold de verkiezingen in gaat.

Voedselschaarste voorkomen
'De Nederlandse landbouw is zeer innovatief, productief en koploper in de wereld. Dat is een kracht: het bevordert onze welvaart en helpt wereldwijde voedselschaarste voorkomen. Tegelijkertijd moeten de negatieve effecten van landbouw op natuur en dierenwelzijn beperkt worden', staat in het verkiezingsprogramma. D66 wil een duurzame, hoogwaardige en concurrerende landbouw. De partij wil heldere kaders maken over herstel van biodiversiteit, het terugdringen van de uitstoot van methaan en beheersing van de mestproductie.

Het doden van varkens, ganzen en kippen met CO2 moet volgens D66 verboden worden.

Veetransporten moeten korter
D66 wil met de landbouw en voedselindustrie afspraken maken over het stoppen van ontbossing voor voedsel of diervoeding, het terugdringen van de uitstoot van methaan en het bevorderen van een gezonder en duurzamer dieet.

D66 wil het dierenwelzijn verbeteren door veetransporten korter en comfortabeler te maken. Het doden van varkens, ganzen en kippen met CO2 moet volgens de partij verboden worden.

 
 

Inloggen op de ledenportal