Pluimveeweb: Provincie Limburg helpt bedrijven met hagelschade

29-08-2016

De provincie Limburg wil particulieren en bedrijven waarvan asbestdaken zijn vernield door de hevige hagelbui in juni financieel gaan helpen.

Als de gedupeerden bij een nieuw te plaatsen dak voor een duurzame oplossing zoals extra isolatie of zonnepanelen kiezen, wil de provincie een deel van de kosten als lening voorschieten. Bij de provincie hebben zich 20 gedupeerden gemeld Het betreft boerenbedrijven, detailhandel en particulieren in voornamelijk de regio Venray.

Verzekering
Het betreft boerenbedrijven, detailhandel en particulieren in voornamelijk de regio Venray. „Inmiddels hebben ambtenaren van de provincie ruim de helft van de gedupeerden die zich bij ons hadden gemeld bezocht. Bij de meesten vergoedt de verzekeraar de saneringskosten”, aldus verantwoordelijk gedeputeerde Daan Prevoo. Bij de meeste gedupeerden wordt volgens hem ook een deel van herbouw van het dak 15 tot 40 procent vergoed.

De provincie wil met een voorschot helpen om versneld een duurzaam dak te herbouwen. Hoeveel budget voor de leningen beschikbaar is, is nog niet duidelijk.

Tekst:Monique van Loon / 1Limburg

 
 

Inloggen op de ledenportal