Pluimveeweb: Mobiele stal voor leghennen

20-10-2016

Leghennenhouders kunnen sinds kort een mobiele stal kopen. De Farmermobil is een ontwikkelt door het gelijknamige Duitse bedrijf en wordt in Nederland door Ina van Goor verkocht.

De Farmermobil heeft de volgend kenmerken:

  •  Volautomatische werking ( voer, water, mestafvoer, eierverzamelbanden, open en sluiten van de nesten, lucht toe- en afvoer.
  • Stroomverzorging door batterijen.
  • Goedgekeurd voor vervoer over de weg.
  • 4 instelbare stempelsteunen voor het waterpas zetten.
  • Meerdere uitgangen in de bodem, deze zijn te openen en te sluiten.

„Deze kenmerken zijn allemaal te programmeren in de bijgeleverde computer”, vertelt Van Goor. „De eieren komen via een volautomatische transportband in een separate afdeling van de stal waar ze vervolgens worden verpakt. Ook heeft een pluimveehouder geen bouwvergunning nodig.”

30.000 tot 100.000 euro

„De Farmermobil is verkrijgbaar in drie verschillende maten en uitvoeringen. De prijzen van de verschillende maten en uitvoeringen liggen tussen de 30.000 en 100.000”, zegt Van Goor. Volgens Van Goor, die al jarenlang pluimvee stalinrichting verkoopt, is de Farmermobil niet alleen voor de biologische leghennenhouderij geschikt maar ook voor bijvoorbeeld de Freiland leghennenhouderij.

Meer informatie is te vinden op de website www.serviceforfarmers.com  of aan te vragen via info@serviceforfarmers.com. Van Goor staat dinsdag 25 tot donderdag 27 oktober op de LIV in Hardenberg in stand 555. Daar kunnen geïnteresseerde pluimveehouders meer informatie aanvragen.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal