Pluimveeweb: Orkaan Matthew kost 1,8 miljoen kippen het leven

23-10-2016

De overstromingen die gepaard gingen met de doortocht van orkaan Matthew in North-Carolina in de Verenigde Staten hebben al aan zeker 1,8 miljoen kippen het leven gekost. Het merendeel van deze dieren waren vleeskuikens.

Het aantal dode kippen zou zelfs nog kunnen oplopen tot 5 miljoen. Dat schrijft het Vlaamse Pluimvee Actueel in haar wekelijkse nieuwsbrief na vertaling van een bericht van de Amerikaanse website WattAgNet. „North-Carolina staat bekend om zijn intensieve veehouderij en produceert normaal gesproken ongeveer 800 miljoen kippen per jaar”, schrijft Pluimvee Actueel.

De bedrijven worden nu opnieuw klaar gemaakt en geïnspecteerd zodat de nieuwe opzetten op een veilige manier kunnen gebeuren. De pluimveesector had wel zijn lessen getrokken uit de doortocht van orkaan Floyd in 1999.

Zo had het bedrijf ‘House of Raeford Farms’ in de dagen voor de orkaan nog 200.000 dieren verplaatst naar hoger gelegen stallen. Bij ‘Sanderson Farms’ loopt het aantal dode kippen op tot 250.000 dieren. ‘Tyson Foods’ rapporteert een minimaal verlies en bij ‘Perdue Farms’ zijn ze de schade nog aan het opmeten.

Tekst:Tom Schotman & Pluimvee Actueel

 
 

Inloggen op de ledenportal