Boerderij: Verdenking vogelsterfte door H5N8 in Duitsland

08-11-2016
In Duitsland zijn bij het grote en kleine meer van Plön, in de noordelijk gelegen deelstaat Sleeswijk-Holstein, ruim 100 dode watervogels aangetroffen.

Eerste testresultaten tonen aan dat de vogels besmet waren met vogelgriep van het type H5N8. Het onderzoek van het Duitse Friedrich Loeffler Instituut is nog niet afgerond.

Meer informatie volgt dinsdagmiddag

Dinsdagmiddag verwacht het landbouwministerie van de deelstaat definitieve testresultaten, die moeten uitwijzen of er daadwerkelijk sprake is van vogelgriep, of het om een laag- of hoogpathogene variant gaat en welke maatregelen er nodig zijn. Tot die tijd doet het ministerie geen mededelingen over de situatie.

Ook in Polen en Hongarije H5N8

Ook Polen maakt dinsdag melding van H5N8 bij wilde vogels. In het noordwesten van Polen - hemelsbreed zo'n 30 kilometer van de Duitse grens - is bij 5 eend-achtigen en een meeuw hoogpathogene vogelgriep van het type H5N8 gevonden.

De meldingen volgen op eerdere berichtgeving vanuit Hongarije. Daar werd vorige week een kalkoenbedrijf geruimd vanwege hoogpathogene vogelgriep van het type H5N8 en werd het virus een week eerder ook al bij een wilde vogel aangetroffen.

 
 

Inloggen op de ledenportal