Pluimveeweb: Legpluimveehouder John Claessens in De Monitor

14-11-2016

Zondag 13 november was legpluimveehouder John Claessens in de uitzending van De Monitor om het kolonie huisvestingssysteem voor legkippen te verdedigen.

John Claessens heeft samen met zijn vrouw Marian een legpluimveebedrijf met op 5 locaties 440.000 leghennen in volière- en koloniehuisvesting en 160.000 opfokhennen. Begin dit jaar bouwden ze nog een nieuwe koloniestal neer voor 100.000 kippen, uit overtuiging dat dit systeem het beste is voor milieu, mens én dier.

In de uitzending vertelt John Claessens over de voordelen van het koloniesysteem; de beperkte stofuitstoot. Hij spreekt dan ook over het milieu-ei.

Eric Hubers, voorzitter pluimvee LTO, was ook in de uitzending om het verhaal over de pluimveehouderij en de megastallen toe te lichten. Duidelijke taal die burgers aan zou moeten spreken. „Transparantie staat voorop in de sector. We luisteren naar wat de markt vraagt,” aldus Hubers.

Op social media was het druk zondagavond. Een tweet van Caroline van der Plas „Ik stel voor dat we de veehouderij voortaan voedselhouderij noemen. Gaan mensen beter snappen dat we niet zonder kunnen,” kreeg veel aandacht.

Bekijk hier de uitzending.

 

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal