Pluimveeweb: IKB Ei: 'Ga uit van laagste dieraantallen bij afwijking in stalmeting'

15-12-2016

Als de uitkomst van de stalmeting door de NCAE verschilt met die van IKB Ei / KAT moet een leghennenhouder bij het bepalen van het aantal op te zetten hennen altijd uit gaan van de laagste dieraantallen.

Dat meldt IKB Ei donderdag 15 december in haar nieuwsbrief. „De kans is groot dat een stalmeting van een leghennenstal door de NCAE afwijkt van die van IKB Ei / KAT omdat de NCAE volgens de wettelijke eisen meet, terwijl de IKB Ei / KAT meting op enkele punten strenger is dan de wettelijke eisen”, schrijft IKB Ei.

IKB Ei merkte dat er de laatste tijd onduidelijkheid is welke stalmeting aangehouden moet worden bij de opzet van de hennen. Daarom lichtte IKB Ei dit kort toe in haar nieuwsbrief.

Leghennenhouders die twijfelen raadt IKB Ei aan om contact op te nemen met hun Certificerende Instanties (CI): IKB Ei / KAT en/of NCAE. Daarnaast wijst IKB Ei leghennenhouders erop dat ze altijd een IKB Ei / KAT stalmeting uit moet laten voeren bij nieuwbouw of verbouw. Ook meldt IKB Ei dat alle legbedrijven door de NCAE worden bezocht.

Tekst:Tom Schotman & IKB Ei

 
 

Inloggen op de ledenportal