Pluimveeweb: Legpluimveehoudster Jolanda Kieftenbeld verzorgt @Boerburgertweet

14-12-2016

Legpluimveehoudster en mmmEggie Jolanda Kieftenbeld uit het Sallandse Haarle in provincie Overijssel is deze week actief als Boerburgertweetster.

Jolanda Kieftenbeld heeft samen met haar broer en vader een varkens- en pluimveebedrijf. Jolanda verzorgt het pluimveebedrijf met 3 stallen waarin ze 35.000 scharrelhennen houden. Ze is getrouwd met Andre die een melkveebedrijf heeft. Ze hebben ook nog zes kinderen in de leeftijd van 4 maanden tot 17 jaar. Ze wonen op het pluimveebedrijf vanwege de combinatie bedrijf en gezin. Jolanda is vrijwel direct na het ontstaan mmmEggie geworden. „Trots zijn op je bedrijf en het voedsel dat je produceert en dat  uitdragen, vind ik heel belangrijk”, vertelt Jolanda.

Dagelijks nieuwe volgers
@Boerburgertweet bestaat nu een bijna 16 maanden en heeft in die tijd al bijna 6.200 volgers op twitter en bijna 10.500 likes op Facebook verzameld. Initiatiefneemster Caroline van der Plas: „Dagelijks krijgen we nieuwe volgers; een heel gevarieerd gezelschap. Van burgers, boeren, politici, staatssecretaris van Dam, Sharon Dijksma tot bestuurders. Vooral de locale politici zijn belangrijk; zij maken het beleid. Met @Boerburgertweet creëren we draagvlak.”

Motiverend
„Het twitteren gaat tussen het werk door met als gevolg dat je later klaar bent. Maar je krijgt ontzettend veel reacties en dat motiveert enorm”, zegt Jolanda Kieftenbeld. Een geluk bij een ongeluk is de situatie rondom de vogelgriep. Jolanda: „Die kun je zo mooi belichten, de maatregelen toelichten en laten zien dat we dat als pluimveehouders ook erg vinden.”  Met korte filmpjes laat ze de werkzaamheden en het bedrijf zien. Aan het einde van de dag maakt ze samen met Caroline van der Plas een overzicht op Facebook.

Dialoog impuls geven
Eerder twitterden onder meer al leghennenhoudster Marian Claessens uit het Limburgse Ysselsteyn, Maartje Gussinklo uit het Gelderse Eibergen, biologische leghennenhoudster Hanny Bakker uit het Friese It Heidenskip, Carla van der Kruys uit Weert en vleeskuikenhouders Bart Janssen uit het Drentse Zuidvelde en Stijn Derks. Ook twitterden melkveehouders, varkenshouders, geitenhouders, tuinders en andere boeren uit heel Nederland en België.

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal