Pluimveeweb: Massale bijval hartekreet pluimveehoudster

19-12-2016

Legpluimveehoudster Jolanda Kieftenbeld plaatste vrijdag op @boerburgertweet een blog als reactie op de advertentie van Wakker Dier. Inmiddels heeft de blog 230.000 mensen bereikt en is meer dan 1550 keer gedeeld.

Van 9 tot 16 december verzorgde pluimveehoudster en mmmEggie Jolanda Kieftenbeld @boerburgertweet. Op vrijdag 16 december postte ze een blog als reactie op de paginagrote advertentie van Wakker Dier.

Steun van Postcodeloterij
De Postcodeloterij meldde in de advertentie dat het ‘Wakker Dier’ steunt omdat die zou ‘vechten dat de boer een eerlijke prijs krijgt’ van supermarkten. „In werkelijkheid vecht Wakker Dier niet voor de boer, maar tegen de boer. Elke keer weer wordt door Wakker Dier gedaan alsof wij, gangbare boeren, onze dieren mishandelen. Dat klopt niet met het werkelijke beeld’’, zegt Jolanda Kieftenbeld.

Samen sterk
In haar blog en tijdens de twitterweek voor @Boerburgertweet vertelde Jolanda Kieftenbeld over de keuzes die de consument kan maken en de onjuiste bejegening als vee-industrie. Alle boeren zorgen met passie en liefde voor hun dieren, of ze nu binnen of buiten lopen. Lees hier Jolanda’s blog.
„Het resultaat van mijn blog is echt gigantisch. Dat had ik nooit verwacht! Zo zie je maar, samen ben je sterk en sectoroverschrijdend”, zegt de enthousiaste legpluimveehoudster en mmmEggie.

Zowel @Boerburgertweet en de MmmEggies zijn genomineerd als krachtigste initiatiefnemer van 2016 op Boerenbusiness.nl. U kunt hier stemmen.

Maandagavond om 17:00 uur zijn Caroline van der Plas, initiatiefneemster @Boerburgertweet, en Jolanda Kieftenbeld te zien op TV Oost.

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal