Pluimveeweb: Update vogelgriep: webinar maandagmiddag

19-12-2016

Het webinair vogelgriep vindt maandag 19 december plaats: aanvang 14:00 uur. Media melden dode, H5N8 besmette watervogels.

Helaas kon de webinar over vogelgriep en het belang van hygiëne vrijdagmiddag 16 december door een vervelende technische storing niet doorgaan.

Aanmelden webinar
Opzet was een pilot om te kijken of een webinar een bruikbaar instrument is voor (veilige) kennisverspreiding in de pluimveesector. Maar de techniek bleek kwetsbaar en een nieuw moment is geprikt. De presentatie is nu verplaatst naar maandag 19 december, aanvang 14.00 uur.  Voor degene die zich reeds had aangemeld blijft het wachtwoord en toegangscode geldig. Andere geïnteresseerden kunnen zich via deze link alsnog aanmelden.

Lees hier meer info over het webinar.

Situatie Nederland
Media melden een bericht van het waterschap Drents Overijsselse Delta dat op twee locaties in de gemeente Kampen zestig dode watervogels, voornamelijk eenden, gevonden. In de gemeente Zwartewaterland in de Machinevaart zijn zeven dode eenden gevonden. Alle vogels bleken besmet met het hoogpathogene H5N8 virus.

Links
Op de site van RVO staat een interactieve kaart met de beperkingsgebieden
Op deze pagina heeft NVWA alle geldende maatregelen en hygiëne protocollen gerangschikt. Inclusief een vandaag gepubliceerd aangepast hygiëne protocol voor vervoer van consumptie eieren.

Tekst:Monique van Loon / AVINED

 
 

Inloggen op de ledenportal